دسته بندی کولر آبی، دسته بندی برای راحتی شما کولر آبی از جمله سیستم های بسیار محبوب در سرمایش محیط های مختلف مسکونی، اداری و صنعتی محسوب می شود. در حال حاضر کولر آبی عام ترین و پر مصرف ترین تجهیز سرماساز مورد استفاده در نزد ایرانیان می باشد. البته کولر آبی با توجه به نیاز ها و سلایق، در کنار کاربرد ها و طراحی های متنوعی که دارد، در انواع مختلف طراحی و تولید می شود. شما در زمان خرید کولر آبی احتمالا با طیف وسیعی از انواع مختلف در طرح ها و سبک های متنوع رو به رو خواهید شد. اگر در یک نگرش ساده و کلاسیک روانه ی بازار به جهت خرید کولر آبی می شوید، احتمالا همان نوع معمولی و ساده ی آشنا را خریداری کنید. اما آیا همان تکنولوژی طراحی شده در چند دهه ی پیش می تواند تنوع متفاوت نیاز های دنیای امروز را مرتفع سازد؟ آیا همه ی ما از کولر آبی انتظار یکسانی داریم؟ وجود همین نیاز های متفاوت در کنار روش ها و تکنولوژی های ابداعی باعث شده تا کولر آبی امروزه در دسته بندی های متنوعی تولید و روانه ی بازار ها بشوند. برای سردرگم نشدن در این بازار متنوع در زمان خرید کولر آبی، فقط کافیست که بدانید قصد خرید چه نوع کولری و با چه هدفی دارید. در ادامه با ما همراه باشید تا با دسته بندی های کولر آبی بیشتر آشنا بشویم.
دسته بندی کولر های آبی
وقتی قرار به دسته بندی کولر های آبی داریم، در واقع باید این تجهیزات را از منظر های متفاوت مورد مطالعه و طبقه بندی قرار بدهیم. مواردی مانند: نحوه ی عملکرد، کاربری، ساختار مکانیکی، ساختار الکترومکانیکی و… در مسیر این مطالعه قرار می گیرند. از این منظر می توان کولر آبی را در چند دسته بندی کلی قرار داد. – کولر های آبی بر اساس نوع کولر – کولر های آبی بر اساس ظرفیت و ابعاد – کولر های آبی بر اساس فن به کار رفته در آن – کولر های آبی بر اساس ساختار واسط تبخیری دسته بندی بر اساس نوع کولر: وقتی در مورد نوع کولر آبی صحبت می کنیم، در اصل به طراحی کولر بر اساس نیازی که آن را طراحی کرده اند اشاره داریم. در هنگام خرید کولر آبی دانستن شرایط مورد انتظار بسیار مهم خواهد بود. چرا که شرایط مورد انتظار ما است که ما را به نوع کولر آبی مطلوب می رساند. انواع کولر آبی در یک نگاه کلی به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم بندی می شوند. نوع ثابت که همان مدل نصب در بیرون است و به شکلی ثابت در مدل های سقفی، بالکنی و حیاطی تولید می شوند. مدل متحرک اندکی کوچک تر، بدون نیاز به نصب کانال ها و سیستم آبرسانی بوده و غالبا به شکلی متحرک در داخل محیط های خانگی یا اداری و عموما فروشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند. دسته بندی بر اساس ظرفیت و ابعاد: قدرت خنک کنندگی کولر آبی از جمله مهم ترین معیار ها در خرید کولر آبی می باشد. قدرت خنک کنندگی در کولر آبی با فاکتوری به نام ظرفیت کولر آبی مطرح می شود که آن نیز بر اساس معیاری با نام قدرت هوادهی تعریف شده است. واحد قدرت هوادهی در کولر آبی با نام اختصاری CFM مطرح می شود. هر چه این عدد CFM بزرگ تر باشد، الزاماً با کولر قوی تری با قدرت باد دهی بالاتری رو به رو هستیم. از طرفی قدرت بیشتر و باد دهی بالاتر، ابعاد کلی کولر آبی را بزرگ تر می نماید. در یک تقسیم بندی دیگرکولر های آبی زیر CFM ۱۰۰۰۰ را کولر های خانگی و ظرفیت بالای CFM ۱۰۰۰۰ را کولر های صنعتی می نامند.
دسته بندی بر اساس نوع واسط تبخیری: وقتی از واسط تبخیری صحبت می کنیم، در واقع همان پوشال های نصب شده بر دیواره های کولر آبی است که آب در هنگام گردش در آنها مورد تبخیر سرمایشی قرار گرفته و همراه با هوایی که در اثر کاهش فشار ناشی از پروانه در محیط کولر جمع می شود، راهی محیط های خانگی یا صنعتی خواهند شد. پوشال ها تفکر کلاسیک اما آشنا در ساخت این واسط های تبخیری هستند. در سال های اخیر با نوآوری های انجام شده، نوع دیگری از واسط تبخیری ابداع شده است که با نام واسط تبخیری سلولزی مطرح می شود.
پس در هنگام خرید کولر آبی این دسته بندی را نیز در نظر بگیرید: – کولر آبی پوشالی – کولر آبی سلولزی نوع سلولزی اگر چه گران تر است، اما قدرت خنک کنندگی بالاتر، مصرف برق پایین تر، در کنار مدیریت آب بهتر و هوای پاکیزه تری که تولید می کند، می تواند گزینه ی جذابی به جهت خرید کولر آبی باشد. دسته بندی بر اساس نوع فن: در نوع فن به کار رفته در کولر آبی، می توان دو نوع کلی را دسته بندی نمود: – کولر های آبی سانتریفیوژ – کولر های آبی اکسیال
نوع اکسیال همان انواع آشنای خانگی خودمان می باشد که اگر می توانند حجم بالایی از هوادهی داشته باشند، اما در تولید باد با فشار بالا کارایی ندارند. کولر آبی سانتریفیوژی نیز نوع خاصی از کولر می باشد که با بهره بردن از یک فن قدرتمند با ابعاد صنعتی می تواند حجم بسیار بالایی از هوادهی تحت فشار بالا تولید نماید. نوع سانتریفیوژی اگر چه بسیار گران تر است اما به جهت تولید هوادهی با فشار بالا می تواند برای محیط های صنعتی بسیار مطلوب تر باشد. برای محیط های مسکونی که عموما دارای حجم محدود در فضا های متنوع می شود، استفاده از کولر آبی سانتریفیوژی توصیه نمی شود. چرا که نوع سانتریفیوژی با تولید باد پرفشار در حجم بالا به راحتی می تواند تمامی فضا های خانه را تحت تاثیر کارکرد قدرتمند خود قرار بدهد. شرایطی که قطعا حالتی آزار دهنده برای زندگی خواهد بود. تولید باد ملایم با فشار مطلوب در کولر های اکسیال باعث می شود تا این نوع کولر کاملا مناسب محیط های مسکونی بوده و در نتیجه ی محبوبیت بالایی که دارند برای همه ی ما بسیار آشنا باشند. تا جائی که وقتی صحبت از کولر می شود ناخودآگاه به یاد این نوع از کولر آبی خواهیم افتاد.